Το σύνολο ARTéfacts ensemble ιδρύθηκε το 2007 στην Αθήνα και πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση τον Ιανουάριο του 2008. Λειτουργεί με έναν βασικό πυρήνα 7 μελών και έναν σταθερό κύκλο εξωτερικών συνεργατών, μουσικών αλλά και καλλιτεχνών από διάφορους τομείς. Η ευέλικτη δομή του, αλλά κυρίως η παρουσία σκηνοθέτη στον πυρήνα των μελών του, του προσδίδει ποικίλες δυνατότητες για μια πιο φρέσκια, προσιτή και πλούσια παρουσίαση του σύγχρονου ρεπερτορίου.

Στη μέχρι σήμερα καλλιτεχνική του πορεία, έχει εμφανιστεί στο Φεστιβάλ ΚΟΘ Underground (Θεσσαλονίκη 2012), στο Φεστιβάλ Αθηνών (2008) και στο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Πορτοχελίου (2008), αλλά και σε διάφορους χώρους της Αθήνας, όπως στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στον πολυχώρο AN-ART, στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», του Ωδείου «Φίλιππος Νάκας», του κινηματογράφου «ΤΡΙΑΝΟΝ», το «104 Κέντρο Λόγου & Τέχνης», το «ABOUT», το «BIOS» και στα θέατρα «Χυτήριο» και «Εμπρός», παρουσιάζοντας έργα σημαντικών συνθετών από ποικίλα ρεύματα της σύγχρονης μουσικής. Στην περιφέρεια, έχει παρουσιάσει εκπαιδευτικά προγράμματα στο Πνευματικό Κέντρο Κροκεών, το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Σκάλας και το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Καλαμάτας.

Έχει συνεργαστεί με τον σκηνοθέτη Θωμά Μοσχόπουλο, τις «Όπερες των ζητιάνων» και τον συνθέτη Χαράλαμπο Γωγιό.

Ειδικά για το σύνολο, έχουν συνθέσει έργα ο Maurilio Cacciatore, ο Στάθης Γυφτάκης και ο Κορνήλιος Σελαμσής, με τον οποίο το σύνολο διατηρεί σταθερή συνεργασία.