Λουίζος Ασλανίδης, σκηνοθέτης

Γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα. Σπούδασε κινηματογράφο στο Southampton Institute (Solent University) και στο London College of Printing (London Institute). Το έτος 2000 ίδρυσε και έκτοτε διαχειρίζεται την Ekso Productions, εταιρεία παραγωγής ταινιών και post-production. Ως παραγωγός έχει στο ενεργητικό του τρεις μεγάλου μήκους ταινίες («Το Κακό» – 2005, «Το κακό στην εποχή των ηρώων» – 2009, «Χάρισμα» – 2009) και πολλές ακόμα μικρού μήκους ταινίες (μεταξύ των οποίων η πολυβραβευμένη «Το Σπίτι με τις Ελιές»), οι περισσότερες εκ των οποίων έχουν χρηματοδοτηθεί από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου ή την ΕΡΤ. Ως σκηνοθέτης υπογράφει τις μικρού μήκους ταινίες «Η απόλυτη στιγμή» - 2004 και «Rectum» - 1998, διαφημιστικά για την τηλεόραση και εταιρικά video. Από το 2005 συνεργάζεται και με την ομάδα χορού Yelp στην παραγωγή video που προβάλλονται στα έργα της ομάδας.

Guido De Flaviis, σαξόφωνο

Ο Guido De Flaviis παρακολουθεί τα πρώτα του μαθήματα στο σαξόφωνο με τον καθηγητή Claudio Ceschini στο Teramo και συνεχίζει με τον Daniele Comoglio στην Ακαδημία της Brescia. Το 2004 αποφοιτά με την ανώτερη διάκριση από την Ακαδημία “G. Verdi” του Μιλάνου, υπό την καθοδήγηση του Mario Marzi. Παρακολουθεί σεμινάρια με σημαντικούς σαξοφωνίστες, όπως J.M. Londeix, F. Moretti, D. Libman, C. Delangle, V. David. Το 2005 ξεκινά τις σπουδές του στην Εθνική Ακαδημία Μουσικής της Ολλανδίας «Swellinck» στο Άμστερνταμ, με καθηγητή τον Henk van Twillert, από όπου αποφοιτά με τον τίτλο Masters with Honours 2007.

Κερδίζει τις υποτροφίες «Dragoni», «Ferrero», και την ξεχωριστή «Top Talent in Netherlands». Του απονέμεται το πρώτο βραβείο μεταξύ όλων των κατηγοριών για σολίστες, σε δύο διεθνείς διαγωνισμούς, καθώς επίσης και το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία «μουσική δωματίου», με το κουαρτέτο του “Overtone”.

Δραστηριοποιείται ως ερμηνευτής και συνεργάζεται με διάφορα μουσικά σύνολα: ντουέτο για σαξόφωνο και κιθάρα, σαξόφωνο και πιάνο, κουαρτέτο, με τα οποία συμμετέχει σε πολλά φεστιβάλ και συναυλίες σε γνωστά Ευρωπαϊκά θέατρα, όπως «Ponchielli» στην Κρεμόνα, «Lingotto» στο Τορίνο, «Dal Verme» στο Μιλάνο, «Grote Zaal» στο Groningen, «Cristofori» και «Muziek Gebouw» στο Άμστερνταμ, «Auditorio National de Musica» στη Μαδρίτη και στη Βιέννη. Συμπράτει με πολλές ορχήστρες, όπως «Scaligeri Ensemble of La Scala», την Ορχήστρα «Cantelli» του Μιλάνου, την Ορχήστρα «S.Cecilia» της Ρώμης, την Ορχήστρα Πνευστών του Soncino, την Καμεράτα, την Ορχήστρα των Χρωμάτων και την Ορχήστρα της ΕΡΤ στην Αθήνα.

Το 2004 λαμβάνει μέρος στο δίσκο «R-Evolution Suite» του G. Falzone, ως ερμηνευτής (δισκογραφική εταιρία «Soul Note»).

Τα τρία τελευταία χρόνια είναι μέλος του «The Red Chicken Soup» με την Ελληνίδα Μαργαρίτα Κουρτπαρασίδου στα κρουστά. Το ντουέτο ειδικεύεται στη σύγχρονη κλασική μουσική συνθετών, όπως Ι. Ξενάκης, L. Naon και πολλών άλλων. Ηχογραφούν και ερμηνεύουν για πρώτη φορά έργα που τους έχουν αφιερώσει οι συνθέτες Δ. Νικολάου, B. de Vrees, D. Little, C. Nistico και N. McGowan. Από το 2006 κάνουν ακόμα πιο αισθητή την παρουσία τους στα μουσικά πράγματα, καθώς εμφανίζονται στο Σαν Ντιέγκο, τη Νέα Υόρκη, τη Γερμανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία και το Άμστερνταμ.

Για έξι χρόνια συμμετέχει ως σολίστ στην τοπική ορχήστρα του Τέραμο «I Sinfonici». Από το 2003 συνεργάζεται ως σολίστ με την Ορχήστρα A.C.O. Val Vibrata (AP), με την οποία έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από πενήντα συναυλίες.

Υπήρξε μέλος του διεθνούς κουαρτέτου σαξοφώνων του Θεόδωρου Κερκέζου. Με το κουαρτέτο σαξοφώνων έχει εμφανιστεί στο Peterhof Palace της Αγίας Πετρούπολης, στο Opera House στο Κάιρο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, κ.α.

Ζει στην Αθήνα και διδάσκει σαξόφωνο στο Δημοτικό Ωδείο Πάτρας.

Σπύρος Τζέκος, κλαρινέτο

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1978. Πήρε τα πρώτα μαθήματα κλαρινέτου με τον δάσκαλο Νικόλαο Δολιανίτη και το δίπλωμα κλαρινέτου από το ωδείο «Φίλιππος Νάκας» με καθηγητή τον Στάθη Κιοσόγλου. Με την υποτροφία «Α. Τριάντη» του συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής», φοίτησε στο Conservatoire Royal de Musique de Mons του Βελγίου με καθηγητή τον Ronald van Spaendonck, ενώ με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών συνέχισε τις σπουδές του στην Ολλανδία στο Fontys Hogescool voor de Kunsten πλάι στον Walter Boeykens, καθώς και στο Conservatorium van Amsterdam παρακολουθώντας το τμήμα Contemporary Music through Non-Western Techniques μελετώντας κλασσική μουσική της Νότιας Ινδίας, σύγχρονες τεχνικές του κλαρινέτου και αυτοσχεδιασμό.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κλαρινέτου ως ενεργό μέλος των Alessandro Carbonare, Michel Arrignon, Andrew Marriner, Ralph Manno, Aurelian-Octav Popa κ.α. αλλά και εργαστήρια ελεύθερου αυτοσχεδιασμού με τους Magpie Music Dance Company. Με πρώτες παγκόσμιες και πανελλήνιες εκτελέσεις στο ενεργητικό του έχει εμφανιστεί σε πόλεις της Ελλάδας, Κύπρου, Ιταλίας, Γερμανίας, Βελγίου και Ολλανδίας καθώς και στο Κρατικό Ραδιόφωνο/ Τηλεόραση της Ελλάδας, της Ολλανδίας και του Βελγίου.

Έχει συνεργαστεί με τις σημαντικότερες ορχήστρες της Αθήνας, το Φεστιβάλ Αθηνών και το Εθνικό Θέατρο και ως σολίστ έχει εμφανιστεί με τη Βασιλική Ορχήστρα Δωματίου της Βαλλωνίας του Βελγίου, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων και το Ronald van Spaendonck Ensemble.

Ιδρυτικό μέλος του κουιντέτου πνευστών Ventus και του σχήματος σύγχρονης μουσικής ARTéfacts ensemble, από το 2007 είναι κορυφαίος Ά της ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Θοδωρής Βαζάκας, κρουστά

Γεννήθηκε το 1978. Σπούδασε κρουστά αρχικά στην Αθήνα, με καθηγητές τους Κ. Βορίση και Κ. Θεοδωράκο, και συνέχισε τις σπουδές του στο CNR στο Στρασβούργο της Γαλλίας με καθηγητές τους E. Séjourné, S. Fougeroux και D. Riedinger στα κρουστά, και τον A.Angster στη μουσική δωματίου, αποκτώντας μεταπτυχιακούς τίτλους (Diplôme de Perféctionnement de percussion, Diplôme de Perfectionnement de musique de chambre, Prix Supérieur Interegional – Diplôme de Concert de musique de chambre). Έχει συμπράξει με αρκετές ορχήστρες στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Orchéstre Philharmonique de Strasbourg), ενώ έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ διεθνούς φήμης, όπως το Festival MUSICA στο Στρασβούργο. Αποτελεί ιδρυτικό μέλος του ARTéfacts ensemble ενώ συνεργάζεται τακτικά με το dissonArt ensemble και το ERGON Ensemble. Διδάσκει κρουστά στο Εθνικό Ωδείο (κεντρικό) και στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.

Κώστας Σερεμέτης, κρουστά

Γεννήθηκε στον Καναδά το 1980. Σπούδασε κρουστά με καθηγητές τους Κ. Βορίση και Κ. Θεοδωράκο στο Δημοτικό Ωδείο Μοσχάτου, από όπου αποφοίτησε το 2008. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στο Παρίσι το 2003 με τους F. Macarez, M. Ford, K. Abe, M. Kamiya και L.H. Stevens, ενώ το 2005 εκπροσώπησε την Ελλάδα στο φεστιβάλ Percumania στο Παρίσι, ερμηνεύοντας έργα των Ι. Ξενάκη και E. Varese. Επίσης, παρακολουθεί τακτικά μαθήματα με τους Emmanuel Séjourné και Stephane Fougeroux στο Στρασβούργο. Επί σειρά ετών υπήρξε πρώτος κρουστός της Α.Σ.Ο.Ν.